tiistai 6. toukokuuta 2014

Urheilubongausta

Olen nyt ilmojen lämmettyä jatkanut syksyllä aloittamaani kävelyharrastusta koulumme urheilukentällä. Pänttäyksen keskellä on jotenkin sallittavampaa poistua hetkeksi urheilemaan kuin mennä kahville (bisselle), joten siitä on tullut itseasiassa ihan mukava juttu katkaisemaan päivää.


Koska ollaan Kiinassa, voi tästäkin harrastuksesta tehdä mielenkiintoisempaa bongailemalla kaikkea jännää mitä urheilukentällä tapahtuu. Vaikka ollaan yliopiston alueella, tunnutaan urheilukenttää ajattelevan enemmänkin julkisena tilana, jonne voi kuka tahansa tulla kuntoilemaan. Kuntoilu ei kuitenkaan ole ainoa asia mitä täällä tapahtuu.

Suurin osa kampuksella asuvista opiskelijoista asuu kimppahuoneissa (siis ei asunnoissa vaan huoneissa) joissa voi asua jopa kuusi ihmistä, joten on ymmärrettävää että esimerkiksi opiskelu- / puhelu- / seurustelurauhaa joutuu etsimään muualta.


Urhelukentältä siis voi usein bongata katsomossa tai kentän laidalla nenä kirjassa istuvia opiskelijoita. Tehokkaimmat urheilevat ja lukevat kirjaa samanaikaisesti (tämä täytyy testata!).

Ei pysty enää opiskelemaan...
Kuntosalilaitteissa puolestaan on hyvä istuskella pitkien puheluiden ajan. Samat laitteet toimivat hyvin myös lasten leikkipaikkoina tai petivaatteiden tuulettamistelineinä. Tyttöset kävelevät käsikynkkää ja puhuvat pojista, tietenkin. On toki ihan niitä oikeasti urhelijoitakin, jalkapallo ja juoksu tuntuvat olevan suosituimpia.



Just chillin'



Vanhalla herralla jalka nousee vielä!
Kaikkein hauskinta on bongata juoksijoiden varustuksia, nimittäin erilliset urheiluvaatteet tuntuvat olevan aika tuntematon käsite täällä. Suurin osa näyttää juoksevan ihan niissä vaatteissa, mitkä aamulla sattuivat päälle. Olen nähnyt juoksijoita farkuissa ja villapaidoissa, puvun housuissa ja kauluspaidoissa, jopa flip flopeissa. Toisaalta, on kai se vähemmän pyykkiä sitten ja pienentää kynnystä lähteä lenkille kun homman voi hoitaa läpikulkumatkalla ilman että tarvii edes vaatteita vaihtaa :) 

Juosta voi ihan hyvin farkuissa...
... tai vaikka puvussa!
Illan tullen kun hämärä laskeutuu ja jalkapalloilijat lopettavat siltä päivältä, alkaa nurmelle puolestaan kertymään nuoria pariskuntia halailemaan pikku nyssyköiksi tasaisin välimatkoin. 

Siinä vaiheessa on viimeistään hyvä poistua kotiin odottelemaan, että suihkusta tulee taas lämmintä vettä :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti