sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Beijing International Food Festival, part 2

Meidän ensimmäinen foodfestivalimme oli niin suuri suksee, että päätimme järjestää uuden mahdollisimman pian. Viikonloppuna siis oli aika osa kakkoselle!




Tällä kertaa suomiruokana oli tarjolla glögiä ja hapankorppu-tuorejuusto-basilika-tomaatti-lohi-alkupaloja ja lohirieskarullia (ainekset tietty oikeasti ruotsalaisia Ikeasta, mutta poteitous-potaatous, samalla suunnalla ollaan kuitenkin).


Varsinkin kiinalaiset vieraat innostuivat glögistä ihan tosissaan ja molempien alkupalojen reseptejä jaeltiin oikein urakalla. Rieskarullat katosivat parempiin suihin jo ennen kuin ehdin ottaa kuvia joten niitä ei kuvissa näy :)

Itseasiassa Ikean ruokaosaston jonossa (joka on pitkä!) saa monesti kertoa uteliaille kiinalaisille että miten näitä ruokia oikein syödään? Viimeksi taas rieskoja kantaessa joku ehti kysymään että mitä nuo oikein ovat ja miten niitä kuuluu syödä? Olisi muuten hauska tietää että miten he itse keksivät käyttää meille tuttuja raaka-aineita jos ohjeita ei ole tarjolla...


Meikäläisen mestariluomusten lisäksi tarjolla oli tällä kertaa espanjalaista hummusta porkkanoiden kanssa, kiinalaista kanamunatomaattikastiketta, katkarapudumplingseja, paputahnatäytteisiä baozeja, thaimaalaista vihreää currya, taiwanilaisia kanansiipiä, makeita tomaatteja, murskattuja kurkkuja herkkukastikkeessa, munakasta jossa oli kolmeen tapaan valmistettuja munia, filippiiniläisiä paistettuja munakoisoja, kiinalaista jotain juuresta jota syötiin hillon kanssa ja durianilla täytettyjä jälkiruokapasteijoita.


Minulle henkilökohtaisesti illan kokokohta oli ystäväni sohvalla makoilu. Mulla on ollut vähän ikävä sohvaa. Sängyllä makoilu ei ole sama asia. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti