maanantai 11. marraskuuta 2013

Sinkkupäivä!


Tänään 11.11. on Kiinassa juhlapäivä, Guanggunjie eli sinkkujen päivä! Päivämääräksi on tietenkin valittu tämä päivä sen sisältämän neljän ykkösen vuoksi. Tänään aamiaiseksi syödään uppopaistettuja taikinatikkuja (eli päivämäärän ykkösiä) ja höyrytettyjä leipäpalloja (eli niitä pisteitä).

Aluperin koko Sinkkupäivä alkoi Nanjingin yliopiston pienen ryhmän vitsinä kun he päättivät alkaa juhlia sitä, ettei heillä ollut elämänkumppania. Internetin kautta tempaus vähitellen levisi koko maan laajuiseksi ilmiöksi. Alunperin juhla oli ainoastaan Kiinan lukuisten sinkkumiesten juhla ja vielä tänäkin päivänä median huomio ja tarjoukset on suunnattu nuoriin miehiin.


Miten sinkkupäivää sitten juhlitaan? Mitenpä muutenkaan kuin yksin kotona nettishoppailun parissa! Kaikki suurimmat kiinalaiset nettikaupat kuten esimerkiksi Taobao tai Amazon.cn tarjoavat mahtavia alennuksia ja päivästä onkin kehittynyt vuoden ykkösnettishoppailupäivä. Tänään löytyvät vuoden parhaat diilit!

Osa puolestaan lähtee juhlimaan sinkkuystäviensä kanssa mutta myös blind date-juhlat ovat suosittuja niiden parissa jotka eivät välttämässä ole niin innokkaita juhlistamaan omaa elämäntilannettaan. Ne, joilla puolestaan elämänkumppani on, valitsevat usein tämän päivän kosinnalle tai jopa häiden järjestämiseen.


Itse lupauduin jo aiemmin viime viikolla menemään tänään kiinalaisen tuttavani kanssa heidän yliopistonsa järjestämiin juhliin, joista en sen kummemmin tiennyt mitään yksityiskohtia. Ajattelin, että se olisi hyvä tilaisuus harjoitella kiinan puhumista ja kuuntelua. Nyt kun kuulin tästä Sinkkupäivästä + ottaen huomioon että kyseessä on "masked party" missä kaikilla on naamiot minulla alkaa olla paha aavistus juhlan luonteesta... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti