keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Isokenkäiset

En ole ihan varma onko tämä kenenkään muun mielestä kovin järisyttävän kiinnostavaa, mutta jostain kumman syystä tosi monet naiset pitävät täällä liian suuria kenkiä. Mikä on tosi outoa, koska niillähän on ihan mahdotonta kävellä enkä ihan äkkiseltään ymmärrä miksi kukaan ostaisi niitä? Monesti näkee kuinka kantapään ja kengän välissä on mahtava rako.


Onko tähän nyt joku kulttuurillinen tai lääketieteellinen syy? Onko kiinalaisilla omasta mielestään liian pienet jalat ja ne näyttävät jotenkin paremmilta jos niissä on suuremmat kengät? Onko jossain joku tehtaanmyymälä josta saa puoli-ilmaisia vääränkokoisia kenkiä? Pidetäänkö niitä samoja avokkaita talvella villasukkien kanssa? Vai onko kyseessä se iänikuinen muoti vs. mukavuus- taistelu?

En taas pääse yli tästäkään asiasta (kuten niistä maassa olevista numeroista) ennenkuin mysteeri on selvitetty!

Kattavan tutkimustyön (katsoin Googlesta) tuloksena voin kertoa, että kyseinen ilmiö on tuttu myös muissa Aasian maissa enkä ole ainoa joka asiaa on pohtinut (!!). Syiksi on arvuuteltu sitä, että koska eurooppalaiset ja amerikkalaiset kengät ovat täkäläisille auttamattomasti liian suuria eikä nainen pysty nöyrtymään muodin edessä, kiinalaiset naiset tilaavat netistä mahdollisimman pienen koon ja yrittävät pärjätä sen kanssa.


Lisäksi Japanissa ilmeisesti kenkiä myydään vain kolmessa koossa, pieni, keskikokoinen ja suuri ja ihmiset joutuvat ilmeisesti tottumaan siihen, että kengät ovat usein vähän vääränkokoiset. Tosin en ole ihan varma pystynkö uskomaan tätä, kuulostaa aika oudolta...

Nytpä tiedätte tämänkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti