sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Ditan Park Temple Fair

Yksi erottamaton osa Pekingiläistä uutta vuotta ovat eri puolilla kaupunkia järjestettävät temple fairit. Niillä ei taida enää tänä päivänä olla mitään tekemistä temppeleiden kanssa, mutta alunperin ne kehittyivät temppelien ympärille, kun juhlapäivinä temppelin ympäristöön saapui kaikensorttista myyjää väkijoukkojen houkuttelemana. Nykyään ne ovat suuria tapahtumia, missä on esiintyjiä, pelejä, aktiviteetteja ja kaikennäköisiä kojuja. Vähän niinkuin meidän markkinat ja tivoli yhdistettynä :)





Yksi suurimmista ja vanhimmista on Ditan- puistossa järjestettävä temple fair, joka oli upea kokemus. Vaikka saavuinkin paikalle vasta iltapäivällä, jolloin suurin osa ohjelmasta oli jo ohitse, oli paikalla vielä paljon porukkaa ja näkemistä riitti. Puisto oli koristeltu upeasti kiinalaiseen tapaan, erityisesti puut olivat kauniita punaisine koristeluineen. 





Lapsille oli muun muassa pulkkamäkeä, karusellia, kymmenittäin pelikojuja joista taitava tai onnekas saattoi voittaa valtavan pehmolelun tai muuta mukavaa. Ruokakojuja oli joka puolella ja baozien lisäksi summissa ostamamme pötkelöt paljastuivat paistetuiksi pikkubanaaneiksi ja durianiksi. 










Kaikkein huvittavin oli ehkä tämä supersankari joka Batman-trikoopuvussaan kauppasi hevosia :D



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti