keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Shanghai

Shanghai oli kuin täysin eri maailma Pekingiin verrattuna! Ilma oli puhtaampaa, ihmiset olivat ystävällisempiä ja hymyileväisempiä, kadut olivat siistimpiä ja koko kaupunki oli huomattavasti länsimaalaisempi ja modernimpi kuin Peking.



Toisaalta voisin väittää, että jos Kiinasta näkee vain Shanghain, ei taida kyllä saada ihan oikeaa kuvaa siitä millainen Kiina on. Toisaalta taas taitaa olla niin, että joutuu vierailemaan melko monella puolella valtavaa Kiinaa ennen kuin pystyy muodostamaan kokonaiskuvaa siitä mitä Kiina oikeasti on. Mukavaa kuitenkin oli että vieraat pääsivät näkemään näin vastakohtaiset kaupungit matkan aikana, ehkä se antaa jonkinlaista mielikuvaa tästä vastakohtien maasta.





Shanghailaisten kiinan kieli oli kuin olikin erilaista Pekingiläisiin verrattuna. Minulla oli jopa vähän vaikeuksia ymmärtää sitä Pekingiläisten nuottiin tottuneena vaikka se periaatteessa selkeämmältä ulkomaalaisen korvaan kuulostikin.




Kiinalaisessa asuntolassa asuvalle opiskelijalle matkan kokokohtia olivat lämmin suihku ihan milloin huvittaa, pehmeä sänky, televisio ja hyvät kaiuttimet joista kuunnella musiikkia. Niitä elämän pieniä iloja kai :)

Hassua oli myös kokea vesisade pitkästä aikaa! Extremesääolosuhteet jatkuivat myös Pekingiin takaisin palattuani tämän vuoden ensilumilla.






Kävimme myös nauttimassa kiinalaisesta akrobatiasta Shangain kuuluisassa Era-showssa, joka oli uskomattoman upea. Show yhdistää perinteistä kiinalaista akrobatiaa moderneihin valo- ja äänitaiteeseen ja on kalliimmasta hinnasta huolimatta mielestäni joka pennin arvoinen.




Matkan aikana ehdin myös puristella rystyset valkoisina käsinojia kovassa turbulenssissa (kuulutus "please don't worry" ei todellakaan auttanut asiaa), maistaa pahinta lentokoneruokaa ikinä, nauttia kuuden kakun synttärikahvit, huomata että pikkupääni käsittelee kiinalaista ruokaa nyt "kotiruokana" sekä heittäytyä ihan turistimoodiin puhumalla englantia ja ostamalla ylihinnoiteltua teetä. Kaikenkaikkiaan melko onnistunut reissu! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti