torstai 20. helmikuuta 2014

Kätevä emäntä

Tämä näin "vanhemmalla iällä" aloitettu opiskelijaelämä tuottaa välillä pieniä haasteita jo mukavahkoon ja jotakuinkin hyvin varusteltuun elämään tottuneelle. Olen yrittänyt kaikkeni, jotta en ostaisi mitään turhaa vain vuoden tarpeiksi ja välillä yllätän itsenikin sillä miten kätevästi sitä pärjääkään aika vähillä kun vähän käyttää mielikuvitusta.

Koska olen niin kamalan kätevä emäntä niin olen ratkaissut jo monta ongelmaa superedullisesti :D

Jääkaapin saa esimerkiksi kätevästi kehitettyä sopivan kokoisesta muovilaatikosta joka laitetaan ikkunan ulkopuolelle pakkaseen. Koska ikkuna on auringon puolella, sitä tuunataan vielä folioimalla boksi jotta ruoat eivät päivälläkään lämpene auringon paistaessa. Bonusta nopeasta ja kätevästä avaussysteemistä jotta kämppä ei kylmene kun ährää kantta auki ja kiinni. Toimii tosin vain talvella, mun täytyy kehittää kesäksi joku uusi neronleimaus...


Mites sitten lämmityspuoli? Ei ole hellaa, ei ole mikroa ja jääkaapissa eiliset kiinalaisen rippeet. Eipä hätää, sillä vedenkeitin löytyy! Otetaan kaksi strategisesti hankittua samanmuotoista lautasta joista toinen on hiukan pienempi kuin toinen. Täytetään alempi (syvä) kiehautetulla vedellä, laitetaan suurempi rivakasti sen päälle ruokineen ja kuorrutetaan komeus foliolla. Eipä aikaakaan kun ruoka on lämmintä ja mieli iloinen :)

Sellainen tuikuilla lämmitettävä ruoka-astia mitä kiinalaisissa ravintoloissa käytetään voisi muuten myös olla aika mahtava. Tosin sitten jos ei oo tuikkuja niin se on vaan lautanen.

Ruoan kokkaaminen on myönnettävästi vähän haasteellista pelkän vedenkeittimen avulla, mutta hätätapauksessa sillä saa tietenkin tehtyä vaikka nuudeleita lisukkeineen. Yleensä en paljon kokkaile kun ruokalasta saa niin edullista ruokaa, mutta talviloman vuoksi sekin on nyt ollut kiinni monta viikkoa. Mietin tuossa yksi päivä uskaltaisko kokeilla keittää kananmunia tossa vedenkeittimessä? Testasin jo, että jos kannen jättää auki niin automaattinen sammutus ei toimi joten teoriassa sitä vois porisuttaa muutaman minuutin ihan hyvin... Pitää ehdottomasti testata!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti