tiistai 25. helmikuuta 2014

Down under and then just down...

Huh, kotona ollaan! Paluu Pekingiin tuntui suorastaan shokkihoidolta rennonletkeän Australian jälkeen. Matkan aikana ehdin jo tottua taas "normaalielämään" ja ihmisten "normaaliin" käytökseen ja tuntuu vaikealta sopeutua taas uudellleen maailmanmenoon täällä.

Alkajaisiksi Pekingissä odotti 20 tunnin matkustamisen jälkeen raikas, neljänsadan kieppeillä pyörivä Air Quality Index. Lentoaseman hississä sain heti taas matkalaukkukärrystä mustelmat sisään tunkevilta kiinalaisilta ja odotettuani kärppänä 45 minuuttia taksia (ettei kukaan vaan pääse jonossa ohi!) yöllä puoli kolmen kieppeillä päätti taksikuski omakätisesti että jaan taksin parin tuntemattoman tyypin kanssa ja reiluna miehenä vielä veloitti kaikilta saman hinnan erikseen. Matkan aikana hän tietty veteli röökiä ja syljeskeli räkälimppejä ikkunasta liikennevaloissa. Vihdoin päästyäni kotiin olin jossakin itkun ja hysteerisen naurun rajamailla. Welcome to Beijing! Aurinkolasit saa vaihtaa hengityssuojaimeen ja uuteen asenteeseen saman tien!

Kotona väsynyttä matkalaista odotti tietenkin lämmin huone (not) ja kuuma suihku (not) ja täysi jääkaappi (haha, not!). Ruokalassakin taisi olla joku uusi kokki kun ruoka ei maistunut ja puikotkin taisivat olla vialliset kun pudottelivat kaikki ruoat puolimatkassa lautaselle. Noh, eiköhän tämä tästä taas asetu raiteilleen muutaman päivän sisällä.

En onneksi ole ainoa, jolla on hankaluuksia sopeutua taas lomailun jälkeen "kiinaelämään". Tuntuu, että kaikki ystäväni valittavat samaa ja tulimmekin siihen tulokseen, että tänne kerran sopeuduttuaan edes jossakin määrin, ei kannata lähteä maailmalle vaan lomailla mielummin Kiinan sisällä. Pysyy tatsi tässä hommassa :)

Säät eivät tätä matkalaista Sydneyssä kovin suosineet, mutta onneksi ihan vesisadepäiviä oli vain muutama ja pari viimeistä päivää paistoi oikein urakalla. Loman kohokohtia olivat sohva (!), leipominen ja ruoanlaitto pitkästä aikaa, maailman maukkain uunilämmin ruisleipä, mahtavat maisemat ja raikas ilma, ostostelu kaupoissa joissa on normaalikokoisia vaatteita, kuumat suihkut ihan milloin haluaa, lämpö ja tietenkin ihan paras seura :)

Pakenen todellisuutta vielä hetken käymällä lomakuvia läpi, tässä maistiaisia:

Tytöt feikkiposeeraa kun minä zoomaan taustalle ;)
Eli tänne :)

Cronulla






Tämmöinen pitäisi saada itselle halittavaksi!






















Kummityttö opettelee kiinalaista poseerausta ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti