lauantai 14. syyskuuta 2013

Elämää kampuksella

 

Tämän hetkinen pieni kotini sijaitsee koulumme itäkampuksen asuntolassa. Ennen tänne saapumistani yritin varata itselleni yhden hengen huonetta länsikampukselta ja sainkin koululta vastauksen että sellainen järjestyy ilman muuta eikä minun edes tarvisi maksaa mitään ekstraa stipendini lisäksi. Eihän se ihan niin sitten mennyt. En saanut huonetta länsikampukselta ja jouduin tietenkin maksamaan puolet huoneesta.
 
Olen yrittänyt vaihtaa huonetta länsikampukselle, koska sieltä on paremmat liikenneyhteydet ja huone on lisäksi myös edullisempi. Lisäksi tällä hetkellä kaikki luentoni ovat siellä ja edestakaisiin matkoihin menee pari tuntia päivittäin. Ilmeisesti huoneen saaminen sieltä vaatii kuitenkin melkein pientä ihmettä, mutta pitää jatkaa yrittämistä.

Alan oppia, että kiinassa asioiden hoitamisessa täytyy olla sinnikäs, mutta aina ystävällinen. Aion jatkaa vierailuja asuntolatätin luona päivittäin kysymässä huonetta, ainakin hän muistaa sitten minut ensimmäisenä jos huone jossain vaiheessa sieltä vapautuu.

Nykyinen huoneeni oli ensisilmäyksellä aika karu, mutta muutaman päivän ja suursiivouksen jälkeen silmä alkoi jo tottua siihen ja nyt se alkaa tuntumaan jo kohtalaisen kodikkaalta. Huoneessa on oma vessa ja suihku, mutta keittiötä ei ole käytettävissä ollenkaan. Koulun ruokalasta saa kuitenkin ruokaa edullisesti aamusta iltaan saakka ja kampuksen ympärillä on paljon edullisia pieniä ravintoloita. Suurin osa ruoista maksaa ruokalassa alle 5 yuania eli noin 60 senttiä.

 
Siivoaminen, pyykinpesu ja suihkussa käynti vaatii hieman suunnittelua, sillä lämmintä vettä tulee hanasta aamukuuden ja yhdeksän välillä ja taas puolestapäivästä puoleenyöhön saakka. Tämä selvisi tietenkin yrityksen ja erehdyksen kautta muutaman jääkylmän suihkun jälkeen. Mitään järjellistä selitystä en ole kuullut tähän outoon kolmen tunnin vesikatkokseen, taitaa olla vain juoni saada opiskelijat ajoissa ylös sängystä aamulla ja illalla taas ajoissa nukkumaan....

Roskat jätetään aina illalla oven ulkopuolelle josta ne yön aikana sitten katoavat omille teilleen. Pyykkikoneita täällä on käytettävissä 3 yuanin kertamaksua vastaan, mikä on euroissa noin 40 senttiä, mutta niissä ei ole mitään lämpötilan tai pesuohjelman valitsinta joten pitää vain aina toivoa että vaatteet ovat vielä pesun jälkeen normaalikokoisia.
 
 
Kiinalaisiin opiskelijoihin verrattuna meillä kansainvälisillä oppilailla on itseasiassa ihan luksushuoneet. Heitä asuu samassa huoneessa kuusi opiskelijaa ja he käyvät erillisessä rakennuksessa peseytymässä. Tämän kuultuani en enää ihmettele, miksi niin monet opiskelijat lukevat läksyjään koulun puistossa tai kirjastossa.

Myös koulun urheilukenttä on iltaisin täynnä koripallon pelaajia, juoksijoita ja kävelijöitä. Vähän outoa on se, tosi monella opiskelijalla ei näytä olevan erikseen urheiluvaatteita vaan moni juoksee esimerkiksi farkuissa tai jopa flipflopeissa  Kentän laidalla on myös ulkoilmakuntosali, tosin laitteet näyttävät useimmin  palvelevan lähinnä petivaatteiden tuuletustelineinä.
 
 
 
Kampuksen rakennuksista osa on vähän ränsistyneitä, mutta sinne tänne  on ripoteltu kauniita pikku puistoja ja istuskelupaikkoja.
 
 
 
Kampuksella on tarjolla kaikenlaisia palveluita supermarketista kampaamoon, mutta jostain syystä mihinkään ei ole kylttejä ja ne on aina piilotettu vähän outoihin paikkoihin mihin ei ohikulkiessa eksy. Etsinesimerkiksi ensimmäisen viikon kampuksen läheltä supermarketia kunnes joku kertoi että sellainen on itse asiassa meidän asuntolarakennuksessa...
 

2 kommenttia:

  1. Ihana kuulla sinusta :) Vaikka olet reissussa verraten lyhyen aikaa ollut niin näitä päivityksiä oikein odottaa! Jos saa toivoa, saahan, niin tulen onnelliseksi ruokakuvista.. Tajusin juuri taannoin että pidän itseasiassa kokkaamistakin enemmän ruuan mielikuvista ja makujen kuvittelusta ja siksi niin harvoin tulen edes kokanneeksi keittokirjoista. Niitä on niin mukava vain lukea :)

    Miiku

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla :) Joo saa toivoa, pitääpä kerätä joku ruokakuvapostaus, tosin ne ei tuolla koulun kanttiinissa kauheasti panosta esillepanoon :D

    VastaaPoista