sunnuntai 22. syyskuuta 2013

The Muuri

Päätimme lomaviikonlopun kunniaksi vähän turisteilla ja päädyimme tekemään päiväreissun THE turistikohteeseen, eli Kiinan muurille.



Vieralin kaksi vuotta sitten Kiinan muurilla paikassa nimeltä Badaling, joka oli suoraan sanottuna kamala kokemus. Paikka oli niin täpötäynnä ihmisiä että minun teki mieli kääntyä kannoillani heti sinne saavuttuani. (Alla vähän referenssiä...)


Tällä kertaa päätin vahingosta viisastuneena suunnata toiseen osaan muuria. Valitsimme kohteeksi Mutianyun, joka on hiljaisempi mutta kauniisti restauroitu pätkä muuria.


Kokemus olikin tällä kertaa täysin erilainen; paikka oli upea, vierailijoita oli hallitusti ja sääkin suosi meitä. En ollut edes tajunnut kuinka meluisaa Pekingissä on ympäri vuorokauden ennenkuin pääsin luonnon keskelle. Myös ilmanlaadussa oli huomattava ero ja hengittelimmekin puhdasta (edes puhtaampaa?) ilmaa oikein ajatuksella.




Suosittelen siis Mutianyuta! Paikalle pääsee paikallisbussilla edulliseen hintaan (tosin suosittelen kokemusta viisaampana olemaan ajoissa ennen bussin lähtöaikaa paikalla jos aikoo saada istumapaikan 2,5 tuntia kestävälle matkalle) ja mikä parasta, alaspäin tullessa voi laskeutumisen suorittaa kelkkarataa pitkin! Täysillä! :)











2 kommenttia:

  1. Eksyin blogiisi FBn kautta ja ihastuin tapaasi kirjoittaa. Etenkin Kiinan kulttuurin, historian ja kielen avaaminen tarinoiden kautta on erittäin mielenkiintoista luettavaa. Tsemppiä sinne ja kärsivällisyyttä kulttuurien kolahdellessa, jään seuraamaan tulevia postauksia :) Jonna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiitos paljon! Mukavaa saada palautetta kun en ole ennen mitään näin julkisesti kirjoittanut :)

      Poista