maanantai 9. syyskuuta 2013

Yhteydet toiminnassa!

Pahoittelut pitkästä hiljaisuudesta, mutta nettiyhteyden saaminen on osoittautnut haastavammaksi kuin luulin. Internetkahviloitakaan ei täällä keskustan ulkopuolella juuri ole, joten olen ollut ulkomaailman tavoittamattomissa lähes kaksi viikkoa.

Jotta nettiyhteyden saa täällä kampuksella, tarvii  yliopiston opiskelijakortin, johon sitten ladataan rahaa nettiä ja ruokalassa syömistä varten. Netti maksaa 1 yuanin päivältä, eli kuukaudessa laskua tulee huimat hiukan alle neljä euroa.

Elämä Pekingissä on alkanut vauhdikkaasti. Mietin juuri eilen, että tuntuu kuin olisin ollut täällä jo ainakin kuukauden, niin paljon on ehtinyt sattua ja tapahtua. Välillä on päiviä jolloin olen ihan valmis hyppäämään seuraavaan Helsingin-koneeseen, toisina päivinä Kiina onneksi sitten näyttää niitä parhaimpia puoliaan.

Raskaimmalta on ehdottomasti tuntunut se, että olen käytännössä täysin kielitaidoton ja lukutaidoton ja joudun koko ajan luottamaan muiden ihmisten apuun. Parasta puolestaan on se, että ne ihmiset joiden kanssa yhteinen kieli löytyy, ovat uskomattoman ystävällisiä ja auttavaisia. Onneksi kielitaitoni karttuu koko ajan huimaa vauhtia joten uskon, että elämäkin helpottuu päivä päivältä. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti