maanantai 23. syyskuuta 2013

Klinikalla

Koulullamme on kaikille avoinna oleva kiinalaisen lääketieteen klinikka. Päätin käydä testaamassa Tuina-lääkäriä viime aikoina temppuilleeseen polveeni. Tuina on osa kiinalaista lääketiedettä ja se hoitaa tuki- ja liikuntaelimistön sairauksia. Tuinan tekniikoita ovat hieronta ja erilaiset manipulaatiot, tietysti käyttäen hyväksi kiinalaisen lääketieteen mukaisia akupisteitä ja meridiaaneja.


Kiinalaiseen tapaan klinikalle ei varata aikaa, vaan saavutaan paikalle ja odotetaan omaa vuoroa. Ihailin odotellessani yrttimestareiden taitavaa työskentelyä ja nappasin muutamia muitakin kuvia klinikalta.





Klinikalla keitellään yrteistä myös valmiita seoksia suurissa kammioissa ja ne pussitetaan toisella koneella annoksiksi.


Kokemus oli oikein mukava, polvi on paremmassa kunnossa ja sain pienen maistiaisen siitä, millaista klinikalla työskentely voi olla suomeen verrattuna.

Yksi uusista ystävistäni harjoittelee tällä hetkellä kiinalaisessa sairaalassa ja hän kertoi päivien olevan melko hektisiä. Aikaa kulutetaan yhden asiakkaan luona noin 5-10 minuuttia kun meillä Suomessa yhdelle asiakkaalle varataan yleensä tunnin aika. Haastattelun osuus diagnoosista jää pieneksi, kun puolestaan pulssi- ja kielidiagnostiikka ovat suuressa roolissa. 

Tuina-hoito maksoi klinikalla 110 yuania, josta 10 yuania oli klinikkamaksua ja 100 yuania meni lääkärille. Euroissa sama olisi vähän reilut 13 euroa. Vaikka se saattaa kuulostaa pieneltä summalta verrattuna Suomen hintoihin, on se itseasiassa Kiinan mittapuulla on aika paljon, mikä kertoo lääkärin olevan arvostettu. Yleensä hinnat alkavat noin 20 yuanista ja liikkuvat siitä ylöspäin riippuen paikasta ja lääkäristä.

Seuraavaksi taidan mennä testaamaan akupunktiota potilaan näkökulmasta jotta pääsen näkemään livenä kuinka sutjakkaa se toiminta oikein onkaan.




2 kommenttia:

  1. Vitsi sä olet kyllä mielenkiintoisessa ympäristössä siellä! -Miiku

    VastaaPoista
  2. Sanoppa muuta! Aim laving it! :)

    VastaaPoista