torstai 31. lokakuuta 2013

Kulta-hopea-herkku

Voi, minkä herkkujälkkärin olen löytänyt! Tai totuuden nimissä kiinalainen ystäväni esitteli sen minulle, mutta pointti on se, että tämä on hy-vää!


Jälkkärin nimi on 金银满头 Jin Yin Mantou joka tarkoittaa kultaista ja hopeista leipää. Jälkkäri on kaikessa yksinkertaisuudessaan kiinalaisia mantou-leipäpalleroita joista puolet on höyrytetty ja puolet uppopaistettu. Uppopaistetut ovat kullankeltaisia ja höyrytetyt puolestaan valkoisia (eli hopeisia). Siitä siis nimivalinta. 

Niiden kanssa tarjoillaan kondensoitua maitoa kupissa, johon palleroita dipataan.

Nyt olen googlannut hullun lailla Mantou-reseptejä jotta pääsen kokeilemaan tätä myös itsetehtynä kunhan taas asun jossain missä on keittiö. Alla pari linkkiä resepteihin, kuka testaa ensimmäisenä??

http://www.food.com/recipe/chinese-steamed-buns-mantou-288229
Yksinkertainen resepti.

http://yireservation.com/recipes/mantou-chinese-steamed-bun/
Kuvien kera!

http://thebigfatnoodle.com/2011/10/16/man-tou-chinese-white-bread-steamed-or-fried-you-pick/
Vielä enemmän kuvia ja muitakin vaihtoehtoja millä tavalla mantouta voi syödä.


1 kommentti:

  1. Ihanaa kun olet tänne näitä ruoka-aiheisisa postauksia kirjoitellut, saan niistä parhaat kiksit :) ja kun en ollut pitkään aikaan käynyt lukemassa kuulumisisasi niin riitti pitkään luettavaa, kiitos Dai-na ahkerasta kirjoittelusta, näitä on aina kiva lukea :) Mulla tuli mielee niistä naamiokekkereistä jokin elokuva ja ihmiset ööh..juhlistamassa "yhdessä oloa" eivätkä tainnneet edes sinkkuja olla..!
    Miiku

    VastaaPoista