maanantai 28. lokakuuta 2013

Mopotyttö

Nyt kun olen pikkuhiljaa tottunut pujottelemaan jalan liikenteen seassa uskaltauduin hankkimaan itselleni nopeamman menopelin, skootterin! Sähkömopot ovat todella yleisiä täällä ja koska niillä saa ajella pyöräkaistoilla, on liikenteen seassa pujottelu ainakin teoriassa melko turvallista.


Uuden sähkömopon täällä saa alkaen noin parilla tuhannella yuanilla, eli noin 230-240 eurolla. Käytetyt tietysti ovat edullisempia, mutta niitä ei nyt enää ollut oikein saatavilla koska ne olivat kaikki menneet kuin kuumille kiville koulujen alkaessa. Toisaalta, yleensä joutuu kuitenkin ostamaan käytettyyn mopediin uudet akut, joten hinnassa ei ole niin suurta eroa edulliseen uuteen malliin.

Onnellinen mopoilija :)
Olen aloittelijana vielä hieman kauhuissani ja muutenkin nynnynä tyyppinä suunnittelenkin reittini niin, että pyrin välttämään vasemmalle kääntymistä, haha!

Ensimmäinen matkani läheiseen supermarketiin meni suhteellisen hyvin ilman (suurempia) vaaratilanteita. Ensimmäinen ongelma oli se, että takaisin tullessa en löytänyt mitään reittiä päästä valtavan tien toiselle puolelle mutta sitten muistin, että täällähän on ihan sallittua ajella myös vastavirtaan ja ajelin samaa puolta kotiin.


Toisena jännitysmomenttina oli se, että en osannut päätellä millä puolella pyöräkaistaa pitää ajaa jos menee vastavirtaan, koska toisaalta olisi loogista ajaa oikeaa laitaa, mutta sillä tavalla joutuu ajamaan vastaantulevien autojen ja pyörien/mopojen välissä joten toisaalta olisi järkevää ajaa vasenta laitaa koska silloin kaikki muut pääsisivät samaan suuntaan yhtä laitaa. Hmmm... Pitää ehkä tarkistaa joltain?

Nyt muutaman päivän harjoittelun jälkeen homma alkaa sujumaan jo ihan mukavasti ja lähiseudut tulevatkin tutuksi ihan toisella tavalla.

Olen yrittänyt kysellä paikallisilta kuinka pitkälle talveen mopolla voi ajella ja kaikilla tuntuu olevan asiasta eri mielipide. Täällä myydään kyllä kaikennäköisiä peitto- ja hanskaviritelmiä lämmittämään mopoilijoita talvella joten homma taitaa olla kiinni vain liukkaan kelin ajotaidoista :)



1 kommentti:

  1. Ole nyt varovainen sen "moposi" kanssa! Terkut :) -Juho

    VastaaPoista