sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Lama-temppeli

Temppelikiertue jatkuu :) Tällä kertaa vuorossa oli Tiibetin Buddhalainen Lama-temppeli, suurin laatuansa Pekingissä. Jos Dongyue-temppelin tunnelma on rauhallinen ja tyyni, täällä puolestaan kävi melkoinen vilinä ja vilske. 






Lama-temppeli rakennettiin vuonna 1694 Qing Dynastian Prinssi Yongin asuinpaikaksi. Kun hänestä tuli keisari ja hän muutti Kiellettyyn kaupunkiin, hänen entinen asuinpaikkansa nimettiin Yonghegongiksi, mikä tarkoittaa harmonian ja rauhan palatsia. Vuonna 1744 se muunnettiin lamatemppeliksi mikä toimii aktiivisesti vielä tänä päivänäkin.


Temppeli on vaikuttava kokemus. Sali toisensa jälkeen on täynnä toistaan upeampia valtavia ja koristeellisia Buddhia. Ilmassa leijailee suitsuke ja savu. Alttarit ovat tulvillaan kukkia ja hedelmiä. Lapset heittelevät kolikoita korkean patsaan päälle yrittäen saada niitä pysymään sen päällä tippumatta maahan. Rukouspyörät pyörivät taukoamatta. 






Munkit katselevat rauhalliseen tyyliinsä pieni hymy kasvoillaan hulinaa. Toiset ovat vielä nuoria poikia, toiset jo varttuneempia. Älypuhelimet ovat löytäneet tiensä myös tänne :)





Viimeisessä - pääsalissa - vierailijaa odottaa upea 18 metrinen Buddha jonka kerrotaan olevan veistettu yhdestä valtavasta palasesta santelipuuta. 



Oli oma elämänkatsomus sitten millainen tahansa, niin ei voi kuin hämmästellä tuota uskomatonta kauneutta... :)






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti