torstai 8. elokuuta 2013

Asuntola

Huh, asuntola-asiat alkavat vihdoin selkiämään. Muutama päivä sitten kun kukaan ei ollut vieläkään vastannut pariin englanninkieliseen sähköpostiini päätin yrittää uutta lähestymistapaa ja kasata jonkinlaisen viestin Kiinaksi. Olen alkukesän käynyt kiinan kielen kurssilla kaksi kertaa viikossa, mutta sanastoni koostuu ehkä sadasta sanasta tällä hetkellä. Lisäksi kurssi on ollut tauolla heinäkuun ajan joten niistä sadasta ehkä 20 on aktiivisessa muistissa enää. Kaivoin siis kirjat esiin ja sain kuin sainkin kyhättyä viestin kokoon. Ei siitä mitenkään elegantti tai pitkä tullut, mutta uskon ja toivon että asia siitä ilmenee. Se meni tyyliin; "Hei, olen se-ja-se. Haluaisin varata yhden hengen huoneen asuntolasta. Onko ok?" :)

Yllätyksekseni sain lauantai-iltana (toivottavasti mulla ei ole koulua myös lauantaisin?) vihdoin vastauksen viestiini ja jopa siihen englanninkieliseen. Epäilen, että hallinnollinen henkilökunta on ollut heinäkuun lomailemassa ja siksi viesteihin ei ole vastattu. Taas kerran olisi kärsivällisyys ollut hyve...

Noh, tärkeintä että asumiasiat ovat nyt kunnossa ja järjestyivät vielä odotuksia paremmin. Saan kuulemma yhden hengen huoneen sijaan kahden hengen huoneen vain itselleni ja ilman mitään lisämaksua! Lisäksi sain tiedon, että voin saapua asuntolaan jo 28. elokuuta joten voin peruuttaa varaamani hotellinkin. Tai ehkä varalta jätän sen yhdeksi yöksi jotta saan dumpattua kamat jonnekkin ennenkuin lähden etsimään oikeaa toimistoa.

Nyt voin jotenkin rauhassa alkaa odottamaan innolla tulevaa seikkailua. Kun oleelliset asiat ovat kunnossa (eli sänky ja ruoka) voi seikkailla hyvillä mielin :) Yliopiston tätikin toivotti vielä viestissään että: "Welcome to the Beijing University of Chinese Medicine. Have a nice study."

Well thank you ma'am, I will!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti