keskiviikko 7. elokuuta 2013

Tervetuloa!

Hei ja tervetuloa!
 

Tämän blogin tarkoitus on seurata noin vuoden mittaista matkaani Perinteisen Kiinalaisen Lääketieteen parissa itse pääkallopaikalla, eli Kiinassa. Se on myös työkalu minulle jäsentää ajatuksiani ja jättää konkreettinen muisto ajastani siellä.

Minut on suureksi onnekseni hyväksytty stipendinsaajaksi lukuvuoden mittaiseen opiskeluun Beijing University of Chinese Medicinessä, eli Pekingin kiinalaisen lääketieteen yliopistossa, joka on yksi arvostetuimpia ja vanhimpia alan oppilaitoksia Kiinassa.
 
Olen opiskellut Perinteistä Kiinalaista Lääketiedettä täällä Suomessa kolme vuotta ja valmistunut tänä keväänä PKL Akupunktuurihoitajaksi. Olen samanaikaisesti opiskellut myös koulutetuksi hierojaksi ja nyt siis myös ne paperit ovat takataskussa. Haluan kuitenkin vielä syventää hieman opintojani ja erityisesti keskittyä Kiinassa ollessani kliiniseen harjoitteluun sekä tiettyihin aihealueisiin joihin ei välttämättä ole täällä Suomessa helppo löytää opetusta. Kiinalainen lääketiede on niin laaja aihealue, että siinä riittää opittavaa helpostikin loppuelämäksi ja tiedostan olevani tällä matkalla vielä ensiaskelissa.

Olen to-del-la innoissani ja kiitollinen tästä mahdollisuudesta mikä minulle on annettu ja odotan innolla kaikkia niitä oivalluksia, tuttavuuksia ja varmasti myös kommelluksia mitä tämä vuosi tuo tullessaan. En osaa vielä sanoa mihin suuntaan tämä blogi tulee kehittymään, mutta tavoitteenani on jakaa pieniä maistiaisia Perinteisen Kiinalaisen Lääketieteen puolelta, kokemuksia kiinalaisesta yliopisto-opiskelusta, kulttuurista, kielestä ja elämästä yleensä.

Kiitos kun olet mukanani, tästä tulee mahtava reissu! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti